Historia om klubben


Här kommer lite historia kring klubben av Stig Jönsson .

Hej!
Jag skickar över några tidningsurklipp från vårt 20 årsjubileum 1981 och 25 årsjubileum 1986. Skickar även bilder på medlemskort från 1965, klubbmärket samt certifikat för lustjaktsfartyg.

Lite historik kring klubbstugan:
-På ett klubbmöte i maj 1967 framförde jag, Stig Jönsson, ett förslag om att bygga en klubbstuga. Tidigare fanns bara en lite hodda(duvslag)
som fick verka som klubbstuga. Det var inte många som fick plats där samtidigt.
Men att få igenom det förslaget att bygga en klubbstuga var inte helt lätt.
Många av ”gubbarna” tyckte att det var helt onödigt med en klubbstuga.
Men jag vägrade ge upp tanken om en klubbstuga där vi alla kunde få plats och ha olika sammankomster såsom möte, fester, kurser, bingo etc.
Så jag kämpade vidare och jobbade för att övertyga ”tvivlarna” att en klubbstuga skulle bli positivt för alla medlemmar.
Till slut lyckades vi på klubbmötet i april 1968 få till ett majoritetsbeslut om att en klubbstuga skulle byggas.
För att finansiera bygget av klubbstugan behövdes ett banklån och tre medlemmar gick i borgen, R Ring, S Jönsson o Nylén för att göra detta möjligt.
Även medlemmarna bidrog med lån på vars 200kr för att möjliggöra bygget.
Pengar som successivt betalades tillbaka när pengar kom in i kassan. Pengar som till stor del kom klubben tillgodo via lotterier.
En del av medlemmarna hjälptes sedan åt att själva bygga klubbstugan.
Toalett installerades först 1982-83. Även där ställde medlemmarna upp med att låna ut pengar samt att bygga.

Lite annan historik:
-En man vid namn Algot var först med att upprätta en fiskehodda. Då vi inte själva fick bygglov ordnade Skånska Cement att fiskehoddor kunde stå på deras mark.
Men det fick bara byggas 5 st hoddor ( jag byggde en av dem) och mått o utseende skulle vara som den första hoddan. Ett litet fönster var ett måste.

-1965 ändrades klubbens namn till Intresseföreningen Östra Pirens båt o sportfiskeklubb. Av olika anledningar bl.a för att det skulle vara lättare att få tillstånd till lotterier ”på stan”.

-I början av 70 talet anordnade jag bingokvällar i klubbstugan. Mycket uppskattat med fullsatt klubbstuga. Fina priser såsom gäss till Mårtens afton och halv gris till jul. En rolig tid.

Ja det var lite information från gamla tider. Finns mycket mer att berätta. Jag har tyvärr inte hittat foto än, men jag letar vidare.
Reservation för ev. fakta fel🤔Åren går …

bilder kommer upp snart .

Förra Resultat fisketävlingen.
Nästa Vinstlott varmrökt lax

Inga kommentarer

Skriv en kommentar om inlägget

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *